Photo-Eye

Photo-Eye is een door Skeye zelf ontwikkeld fotogrammetrisch opnamesysteem voor een bemand vliegtuig. Dit om tegemoet te komen uit de vele vragen uit de markt waar Skeye niet aan kon voldoen als het gevolg van de huidige regelgeving. Ook voor het inmeten van grote gebieden is het gebruik van een onbemand toestel niet altijd kosteneffectief.

Skeye maakt volgens een nieuwe methode unieke luchtfoto’s met een grondresolutie van 2 cm waarop werkelijk ieder detail zichtbaar is. De luchtfoto’s liggen ook nog eens perfect op de juiste coördinaten waardoor het mogelijk is rechtstreeks te karteren met deze beelden.

De luchtfoto’s van Skeye kunt u direct gebruiken voor het:

     – aanvullen, controleren van de BAG en/of BGT;
     – controleren van vergunningen van schuurtjes, dakkappellen en illegale uitbouw;
     – bijwerken van gegevens van uw (vaar)wegen en/of waterkeringen.

Skeye BV is koploper in Nederland voor de inzet van commerciële diensten met drones. Helaas mogen wij in Nederland geen drones laten vliegen boven bebouwde gebieden en (snel)wegen. De luchtfoto’s van Skeye worden gemaakt met ons zelf ontwikkelde Photo-Eye systeem vanuit een bemand vliegtuig. De jarenlange verwerking van luchtfoto’s gemaakt met een drone heeft ons echter wel geleerd hoe wij deze snel en zeer nauwkeurig kunnen verwerken tot een schitterend eindproduct. Deze nieuwe methode die Skeye hanteert heeft als bijkomstig voordeel dat juist voor kleine tot middelgrote luchtfotografie-projecten deze zeer concurrerend is.

Skeye maakt de luchtfoto’s op een lagere hoogte dan waar normaliter op wordt gevlogen. Dit heeft twee grote voordelen. Ten eerste is dat er met minimale bewolking toch gevlogen kan worden. Zodra u ons opdracht geeft is het mogelijk om binnen twee weken de luchtfoto’s aan u uit te leveren. Het tweede grote voordeel is dat deze methode luchtfoto’s oplevert met een grondresolutie van maar liefst 2 cm. Bedenk dat luchtfoto’s van 2 cm meer dan 25 keer zo veel details laten zien dan een foto met een grondresolutie van 10 cm!

High resolution ortho photo mosaic

Recente projecten tonen aan dat de nauwkeurigheid van onze orthofoto mozaïeken (aan elkaar gerekende luchtfoto’s gecorrigeerd voor schaal en kleurverschillen) zeer hoog is. Gemiddeld komen wij uit op een nauwkeurigheid in X,Y van 4 cm met een even zo grootte standaarddeviatie. Bij ieder project voeren wij aanvullende metingen uit om te kunnen garanderen dat de beloofde nauwkeurigheden zijn behaald. Bovendien wordt altijd een kwaliteitsrapportage meegeleverd met de luchtfoto’s.

Wilt u zelf karteren in 3D op deze beelden? Dit is mogelijk omdat er in de dataverwerking ook een hoogtemodel wordt aangemaakt. Omdat dit hoogtemodel een afgeleide is van de luchtfoto’s passen deze naadloos op elkaar.

Wilt u zelf eens kijken naar deze data? Wij hebben twee data sets als voorbeeld online gezet die een goede indruk geven van het eindproduct.

Luchtfoto N467          In volledig scherm te bekijken via deze link.

Luchtfoto woonwijk Pijnacker          In volledig scherm te bekijken via deze link.