Clash detectie offshore platform

Voor een grote olie- en gasoperator in het Caribisch gebied heeft Skeye een 3D meting vanuit de lucht met een drone van een huidig olieproductieplatform uitgevoerd. Het doel van de meting was het verkrijgen van een nauwkeurig 3D model van het platform. Dit 3D-model werd vervolgens gebruikt om op eventuele botsingen te controleren en deze op te sporen die zouden kunnen optreden wanneer een toekomstig booreiland zich over het productieplatform zou positioneren.

Op basis van tekeningen is een 3D-model van het boorplatform gemaakt en over het 3D-model van van het productieplatform van Skeye geplaatst om te zien of er zich botsingen kunnen voordoen. Deze zijn waarschijnlijk omdat de platforms in de loop der jaren enigszins worden gewijzigd en aangepast met als resultaat dat de as-build tekeningen niet meer de werkelijkheid weergeven. Bijvoorbeeld, als een reddingsbootkraan in de weg zou staan, zou het dagen of zelfs weken kunnen duren voordat het boorplatform kan worden geplaatst. De kosten van een vertraging zijn in de orde van € 100k per dag.

Het 3D-model en de foto’s waarvan het model is gemaakt, gaven ingenieurs van de oliemaatschappij voldoende informatie om trips naar het platform te beperken.